Att välja rätt vinsch

Jag har ju redan varit inne lite på detta med att köpa vinsch. Idag tänkte jag skriva om att välja rätt vinsch om du har en pick up. Du hittar flera bra vinschar på www.warriorwinches.se

När du tar med din lastbil ut off road eller ut på lanndet är det mer än troligt att du kommer att stöta på stora stenar, lera, snö eller sand. Även om dina kunskaper om terrängkörning kan tillåta dig att erövra den här typen av terräng, kanske du vill överväga en försäkring i form av en bra vinsch.

En vinsch monterad på din lastbil gör att du kan ta dig ur nästan vilken situation som helst.En vinsch är definitivt en investering i dina terrängäventyr, så det är klokt att göra din research innan du köper en. En mängd olika vinschar kan hantera allt från en lätt ATV till en fullstor lastbil, som en Ford F-150 SuperCrew eller Chevy 2500 HD.

Kapacitet

Vinschar varierar i storlek och kapacitet, så nästa steg är att begränsa dina val genom att korrekt matcha enhetens dragstyrka till din pickup. En vanlig tumregel är att helt enkelt dubbla vikten på ditt fordon. Mellanstora pickuper som en Toyota Tacoma eller Nissan Frontier kan använda en vinsch med en kapacitet på 9 000 till 9 500 pund. Fullstora lastbilar som en Ford F-150 eller Chevy 1500 kräver minst en vinsch med en kapacitet på 12 000 eller 12 500 pund. För en större lastbil - som en diesel med massor av tillbehör, stora hjul och mer - finns det vinschar som klarar 16 500 till 18 000 pund.

En vinschs nominella dragstyrka anges alltid i lbs (punds) oavsett var i världen du befinner dig. Enkelt uttryckt halverar du lbs-talet för att få fram kilo (kg).

23 Jan 2023