Arbetssökande? Här finns jobben

Ledsnat på att ligga hela dagarna i soffan och titta på film? Eller har du jobb idag men vill byta karriär? Jag har letat upp några av de jobb där de nästan skriker efter folk och där du skulle kunna börja jobba redan idag. 

Vad vill du jobba med?

Här kommer tre tips på jobbmöjligheter:

  • Kriminalvårdare: Jobba i häkte, på fängelse eller med transport av intagna. Kriminalvården har många olika arbetsuppgifter med målet att de intagna ska komma ut och vilja vara fria från kriminalitet. Är du en stabil person som vill hjälpa? Läs mer på kriminalvarden.se. Du kan börja jobba som semestervikarie och sedan få betald utbildning.
  • Elektriker: Ett framtidsjobb som är i stort behov av nyrekrytering. Efter utbildning kan du utföra elinstallationer i Växjö, jobba med el i Åre eller var du än vill bo. Behovet av behöriga elektriker är stort över hela landet. Det går inte att jobba som elektriker utan utbildning. Kontakta en lokal elektrikerfirma om du vill veta mer. 
  • Äldrevården: Här behövs både sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Det är en stor brist på folk som vill och kan jobba inom vården. Kontakta bemanningsenheten i din kommun för att börja med timjobb inom äldreomsorgen. Detta kan sedan leda till både fast anställning och utbildning. 

Våga byta jobb, eller ta jobb om du idag är arbetssökande. Det finns jobb om man är redo att göra saker man inte tidigare testat. Kanske kommer du trivas som elektriker i Växjö, kriminalvårdare i Tidaholm eller inom äldrevården!

9 Mar 2022