Ibland blir man sugen på att testa annat

Även om jag för det mesta trivs bra med mitt jobb, så funderar jag på hur det skulle vara att byta yrke. Kanske jobba på ett ställe som Vecto AB, eller bli lärare? Alternativen och brancherna och yrkena är ju många. Grejen är ju att om man ska byta karriär helt, så måste man ju börja studera igen. I alla fall om det är något man inte kan eller har gjort förr. Och att sätta sig i skolbänken på äldre dar, det vet jag inte om jag har lust med.

Starta eget kanske?

Ibland funderar jag även på om det kan vara värt att starta eget företag, men det är ju en del jobb med det. Även om man blir sin egen chef, så måste man ju ta mer ansvar och även se till att sköta saker som bokföring och redovisning. Så nja, det kanske inte är något för mig heller.

Kanske har det rätt bra

Som sagt, jag trivs för det mesta bra med jobbet, dels med det jag gör, dels med mina arbetskamrater. Jag har det nog ändå rätt bra. Inte som en vän till mig, som slutade sitt förra jobb. Det på grund av en arbetskamrat som inte var så sjysst. Lite av vuxenmobbning var det allt, men deras chef valde att blunda för det och facket kunde inte göra nåt heller. Så han valde att sluta. Så jag ska nog inte klara, utan vara glad för det jag har.

23 Jul 2021