Inred dina fönster på bra sätt

Fönster är rätt roliga att inreda. Det beror så klart på vad du har för fönster, och bredd på fönsterbrädor vad du kan göra, men ofta går det i alla fall att göra något. Om du tänker dig att byta fönster före du inreder, så kan du hitta bra fönster på Fönsterfabriken i Trelleborg. Det är fördel att byta dem före du gör det snyggt, annars får du göra om allt igen. Det är främst fönsterbrädorna jag pratar om idag, men det går även inreda fönster genom snygga gardiner eller på andra flera sätt.

Vad ska man tänka på när man inreder sina fönster?

En del kör på med en klassiska tvåsamheten, likadana blommor, i likadana krukor på rad eller likadana lampor. Men det går att göra exakt som man vill. Det är inte fel att se fönstret som en yta att inreda och sedan göra något vackert av det som du trivs med. Testa att skapa kontraster för att få en bra känsla eller satsa på att få snygg balans och bra proportioner. Skapa gärna små stilleben i fönstret. En grupp i ena hörnet är snyggt, Samla allt det du vill ha i fönstret och testa sedan att kombinera olika material och höjder.

Använd gärna en del växter och en del belysning i dina fönster, det gör det mer levande. Se även till att rama in det hela sedan med rätt sorts gardiner.  Viktigt då att man inte hänger gardinerna i själva fönstret utan vid sidan om så man inte förstör ljusinsläppet eller döljer det som du ställt i fönsterbrädan.

19 Apr 2022