Köp nya sommardäcken online

Sommaren är snart på ingång och sommardäcken måste monteras på bilen. Har du sommardäcken i din ägo redan? Du gör bäst i att kolla dem i så fall. Däck slits efter varje säsong och kraven på sommardäck liksom vinterdäck är både strikta och tydliga. Mönsterdjupet måste ha god marginal och slitaget ska vara jämnt. Dessutom ska gummit inte vara äldre än tio år eftersom kvaltieten försämras med åren oberoende av hur mycket man använder det. På Nordendäck finns all information du behöver om sommardäck, och däck i allmänhet.

Sommardäcken ska monteras på bilen någon gång i april, efter den 15:e april är det körförbud på dubbade vinterdäck.

Köpa nya sommardäck

Om du behöver köpa nya sommardäck inför sommarsäsongen så finns det lite olika alternativ att välja mellan, och olika saker som det kan vara bra att du har koll på innan du börjar leta.

Till att börja med ska du veta att det lättaste sättet att idag köpa nya sommardäck är att göra det på nätet. Du behöver bara kunna din bils registreringsnummer, resten räknar sajten du handlar på ut. Bildäcken du väljer sedan kan levereras direkt till en däckmontör eller bilverkstad så du slipper bekymra dig om upphämtning och montering osv. När du meddelas att däcken anlänt sätter du dig bara i bilen och kör till verkstaden.

Nya eller begagnade däck?

Man kan välja mellan att köpa helt nya däck, eller leta efter begagnade däck i gott skick och kanske spara en slant. Hur man resonerar kring detta är individuellt.

Det finns också många olika märken på däck, vissa av högre kvalitet än andra. Ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på vilka däck som håller måttet är att ta del av något av de tester som genomförts.

10 Apr 2015