När är det dags att byta fönster?

Hur vet man egentligen när det är dags för ett fönsterbyte? Och hur vet man vad för fönster som är det bästa alternativet? Fönster är ju idag nödvändiga men det finns även skillnader mellan fönster och jobbet bakom att byta dem. Bra fönster finns att hitta, läs mer här. Det finns tecken på att det kan vara dags att byta fönster. Om fönstret gått sönder är det ju uppenbart att det behöver bytas. Men det kan även finnas läckande fönster som är svårare att upptäcka. 

Du kan låta en specialist gå igenom dina fönster eller fasad för en professionell bedömning eller testa det själv. Ett tips som gör det betydligt enklare att säkra tätheten på sina fönster är att när det blåser ute, gå runt med ett levande ljus inomhus och hålla det kring dina fönster. Om lågan fladdrar är det dags för ett byte.

Modell på fönster

Om du vet med dig att det är ett fönsterbyte som ska göras så gäller det att välja rätt modell. Det finns en del saker att tänka på när det är dags att välja nya fönster. Ska du följa arkitektens ursprungliga lösning och välja något tidstypiskt från när huset byggdes? Eller göra moderniseringar som gör att det ser annorlunda ut?

Sedan var det ju detta med att byta själv eller låta hantverkare göra det. Det beror så klart på hur händig du känner att du är. Om du har tummen mitt i handen kan det vara smart att låta en hantverkare göra jobbet!

6 Apr 2020