Roa dig med flugfiske

Är du en hejare på flugfiske eller kanske du har precis börjat lära dig? Oavsett vilket så är Mörrumsån platsen du ska bege dig till. Här kan du bo på Mörrum River Lodge, som ligger precis jämte ån. Mörrumsån är känt för sitt laxfiske och här finns mycket fisk att fånga. Om du bokar in dig på Mörrum River Lodge, så kan du boka in ett fiskepaket, där du kan fiska en dag och stanna över två nätter på lodgen. Från början var denna lodge ett rökeri med anor från slutet av 1900-talet, men idag är det till för fiskare och andra semesterfirare. När det gäller flugfiske så är det bra att öva en del på land, innan du börjar kasta i ån. Det krävs en del teknik att göra rätt. När du lärt dig tekniken är det dags att kasta ut i vattnet. Du behöver komma nära fisken, så smyg dig fram, de är ofta lättskrämda. Utöver fiskespö, är det bra att ha med flera olika typer av linor, en håv, vadastav och en peang.

Fiska lax

Lär dig mer om laxfiske på nätet och hur du bäst går tillväga för att fiska denna fisk. Lax finns i flera olika storlekar och i Mörrumsån hittar du både sommarlax och stor lax.

Mörrum River Lodge och aktiviter

På Mörrum River Lodge hittar du utöver fiske att roa dig med, även detta:

  • Golf – det finns 3 banor i närheten
  • samvaro på Ullsocken pub
  • Vinprovning och ölprovning
  • Fotoskola

Möten, konferenser, events och bröllop är andra saker som kan ske på Mörrum River Lodge. Om du är nybörjare inom fiske så ska du inte missa att gå deras fiskeskola som de har. Här får du lära dig att kasta med flugspö med hjälp av duktiga instruktörer.

16 Apr 2015