Söka jobb är ett jobb

Om man är arbetslös, så blir jobbsökandet det jobb du får göra, för att kunna landa ett riktigt jobb, med bra lön. Det gäller att lägga ner tid och energi på ditt jobbsökande, så att du kan hitta det jobb du vill ha. Det gäller att lägga ner jobb, för att få jobbet du vill ha. Inte bara skicka ditt cv och sedan sitta och vänta på svar. Det är bra att fundera på saker som vilken typ av företag du vill arbeta för. Med vilka värderingar, inom vilken bransch och med vilken sorts företagskultur. Du kan även leta efter jobb på olika ställen, inte bara på Arbetsförmedlingens sida. Du kan hitta jobb via GigStep så väl som via sociala medier. 

Sälj in dig

Om du hittar ett intressant jobb, se då till att sälja in dig till det företag som erbjuder jobbet. Anpassa ditt cv efter annonsen och ta bara med relevanta saker som matchar vad de söker. Du bör även öva dig på att kunna berätta vem du är, varför du söker dig just till det aktuella företaget och vad du kan göra för dem. 

Bra steg för att effektivisera ditt jobbsökande är att rannsaka dig för att ta reda på vad för jobb du vill göra, förbered dig och gör research om företaget du söker hos. Se även till att ligga steget före och anpassa ditt cv samt personliga brev för tjänsten som du söker.

6 Oct 2020