Vad kan man göra åt vårtor?

Vårtor, det är något vem som helst kan drabbas av. Det finns vårtmedel mot fotvårtor som man kan använda sig av. Det finns även medel mot kondylom. Sen har jag även hittat ett gäng med huskurer som ska vara bra för vårtor. Jag vet inte vilket som är bäst, om man ska köpa medel eller köra huskurer. Men jag delar med mig av huskurerna i alla fall. Om det är någon som vill testa. 

Huskurer mot vårtor

Silvertejp eller gaffa-tejp är ett vanligt knep mot vårtor. Metoden innebär oftast att täcka över vårtan med tejp under ungefär sex dagar, sedan ta bort tejpen, fila ner vårtan och ta bort död hud. Detta gör man tills vårtan är borta. 

Utöver silvertejp finns det ett antal huskurer som sägs hjälpa mot vårtor, till exempel:

Äppelcidervinäger. Detta är en mycket vanlig huskur. Ett recept på det hela är: doppa en bomullstuss i vinägern, lägga den på vårtan och täcka med ett plåster. Upprepa två gånger om dagen tills vårtan faller av.

Bananskal kan även det hjälpa. Då ska man sätta små bitar av bananskal på vårtan, med insidan nedåt, och täcker med plåster eller kirurgtejp. Bananskalet kan lämnas över natten eller ett helt dygn, men måste bytas dagligen.

Vitlök är en annan metod. Med den här metoden gnuggar du en färsk delad vitlöksklyfta på vårtan för att täcka den med vitlökssaft. Vitlöken läggs sedan på vårtan med snittytan nedåt och tejpas fast med kirurgtejp och lämnas över natten. Upprepa varje kväll i upp till tre veckor.

1 Oct 2019