Vintertips för bilen

När det är vinter är det en del saker att tänka på när det gäller bilen. Det gäller att vårda den på ett bra sätt. Dels med en dpf cleaner så väl som att satsa på dieseltillsats. Sedan är det även lite annat du bör tänka på.Bland annat är det viktigt att se till så att all belysning fungerar som den ska. Känns det som att strålkastarna blivit sämre så kan det vara dags att byta glödlampor.

Andra saker som måste funka är sikten genom vindrutan, så fyll på spolarvätska och kontrollera samtidigt att torkarbladen är i bra skick.

Förebygg fastfrusna dörrar och baklucka

Det är inte kul att komma ut och så får du inte upp dörren för att det frusit. Det är bra att förebygga det genom att öppna dörrarna, tvätta rent med trasa så att inte mutsrester drar åt sig vatten som kan frysa till is när kylan kommer. Sedan är det bra att även spraya silikonspray på tätningslisterna på dörren och listen runt dörrkarmen i bilen samt bakkluckan. 

Ha koll på bilbatteriet

När det är kallt ute så kan det kännas segt att starta motorn, men det kan även bero på att ditt bilbatteri börjar bli gammalt. Livslängden är fem till sju år, så är den äldre än så, köp ett nytt. 

I bilen bör du ha saker som kan vara bra att ha. Det är saker som snöborste, isskrapa, reflexväst med mera. Ha även  en pet-flaska med sand, startkablar, ficklampa och en mindre skyffel liggande i bilen under vintern. Sedan bör du även ha varningstriangel och första-hjälpen-låda med i bilen, alltid. 

3 Jan 2020